Generalforsamling

Generalforsamling i Brenderup Højskoles Musikforening 18-03-2024 kl. 19.00

Årsberetning for 2023

Lars Greve

Jeg vil gerne starte med at præsentere mine bestyrelseskollegaer:

Lisbeth Munk (næstformand)

Vibeke Kristensen (kasserer)

Niels Dalgaard

Morten Winther

Lissa Bøje

Tove Oehlenschlæger (suppleant)

Jette Jørgensen (suppleant)

Det er dem, der gør, at I og mange andre kan komme til koncerter her i Brenderup, og flere af dem er endda meget gode til også at få nogen, som de kender eller bor sammen med, til at hjælpe til i forbindelse med koncerterne. Det er vi rigtig glade for.

Bestyrelsen arbejder også mellem koncerterne – bl.a. med:

  • Kontakte musikere
  • Planlægge koncerter
  • Skaffe sponsorer
  • Reklamere for koncerterne
  • Søge om tilskud
  • Holde regnskab

Vi er sidste år kommet med i et nyt og spændende samarbejde: Tiny City Jazz. Det handler om at 5 mindre byer i Trekantsområdet arbejder sammen om at puste nyt liv i musiklivet uden for de større byer. Projektet er startet af organisationen Jazz i Trekanten, der holder til i Kolding, og de har bl.a. skaffet økonomiske midler fra Region Syddanmark. Man har her en bred forståelse af jazz-begrebet, så det betyder ikke nødvendigvis, at vi skal til at ændre på vores valg af musikere, men vi har mulighed for at få kvalificeret hjælp til at skaffe gode bands – og så ligger der også en økonomisk gevinst i det for os.

Noget helt konkret, der også er kommet ud af dette samarbejde er, at Jens Munch, som er leder af projektet, har lovet at komme og hjælpe os i bestyrelsen på en visionsdag, som vi planlægger at holde en dag i juni. Her vil vi med hans hjælp forsøge at løfte os lidt op over dagligdagen og få ideer og inspiration til, hvordan vi kan lykkes endnu bedre med at opfylde musikforeningens mål: ”At præsentere spændende solister, bands og ensembler for et bredt publikum …”

Et nyt tiltag fra bestyrelsen er, at vi sammen tager til Rock under Broen. Det gør vi dels for at komme ind og høre noget god musik og dels for at tjene nogle penge til foreningen. Vi skal passe nogle boder, og det får vi 80 kr i timen for. Vi vil gerne være flere, så hvis der er andre, der kunne have lyst til at komme gratis til Rock under Broen lørdag d. 8. juni, så må I gerne henvende jer til os.

Jeg vil ikke gå i detaljer med det forløbne års program, men jeg vil glæde mig over, at det ser ud til, at vi bevæger os i den rigtige retning i forhold til at få publikum tilbage efter corona og stigende inflation. Vi oplever heldigvis også mange eksempler på, at nye gæster finder frem til vores koncerter. Som noget specielt har vi f.eks. oplevet, at der den sidste tid er kommet flere nye gæster helt fra Middelfart. Det er fint, for ofte oplever vi, at folk mener, at der er meget længere fra Middelfart til Brenderup end fra Brenderup til Middelfart. Når vi så spørger gæsterne fra Middelfart om, hvor de har hørt om musikforeningen, så siger de bemærkelsesværdigt ofte, at det er fra Kis og Flemming. Tak til Kis og Flemming – og en opfordring til alle andre til på samme måde at dele det glade budskab.

I har måske lagt mærke til, at vi i denne omgang kun har lavet et halvt års program, men det er fordi vi fremover vil arbejde med en sæson, der går fra august til juni. Og vi er godt i gang med at få lavet aftaler til den kommende periode.

Vi kan bl.a. nævne, at Alberte kommer til julekoncerten i Brenderup Kirke og tre fantastiske skotske folkemusikere Michael McGoldrick John McCusker and John Doyle kommer her i april næste år.    

Jeg vil til sidst nævne og sige tak til nogle af vores samarbejdspartnere.

Højskolen, hvor vi må holde koncerterne gratis mod at eleverne må komme med. 

Brenderup Kirke, hvor vi har etableret et samarbejde med præsten og menighedsrådet om nogle koncerter i kirken.

Sponsorerne, som giver os en økonomisk sikkerhed, der gør at vi kan få fat i de gode musikere, og at vi også nogle gange tør at satse på dem, som måske ikke er kendt af alle.

Tak for et godt år, og jeg glæder mig til det næste!

Gaver:

Vi har flere forskellige folk, der hjælper foreningen med det ene og det andet og er med til at sørge for at vi kan levere god kvalitet til koncerterne.

Så vi vil gerne sige jer stor tak! 

Først og fremmest Claus som de senere år har hjulpet rigtig meget med alt det tekniske omkring opstilling af lys og lyd, og hvis I har bemærket en mere ekskluksiv lyssætning, så er det Klaus der styrer det! Og har man et teknisk problem som f.eks manglende elforbindelser i hallen lige inden spil dansk arrangement, så siger Klaus ”det kan fixes!” mens han fægter med en skruetrækker.

Derudover har Klaus også gode ideer til stort se alt!

Kæmpe stor tak for din indsats Klaus!

Vi har gennem mange år været så heldige at have fotograf til stort set alle vores koncerter.

Peder tager super flotte og nogen gange afslørende billeder, og vi har kvalitets fotos fra alle koncerter helt tilbage fra musikforeningens start. I 2022 stod vi får i samarbejde med kunstforeningen  en udstilling med et udvalg Peders fotos.  Billeder fra koncerterne kan ses på vores hjemmeside.

Dine billeder er uvurderlige for musikforeningen Peder. Tusind tak!

Torben er vores husjournalist og sørger for at der altid er foromtale af koncerterne i Melfarposten! Du sørger også for at lægge billeder og video fra vores koncerter ud i facebook gruppen. Vi er så glade for det arbejde du gør for musikforeningen Torben. Tusind tak! 

Vibeke hjælper med den oficielle facebook gruppe og sørger for  at alle koncerter i starten af året bliver lagt ud så vi løbende kan sætte pr i gang op på de soviale medier op til koncerterne. Tak for din gode hjælp Vibeke!

Tove har været medlem af bestyrelsen i 4 år. Hun og hendes mand Niels har boet i Bro Strand, men har nu besluttet at flytte til Nyborg, så det betyder også at hun forlader sin post i bestyrelsen. Du har gjort en stor og stabil indsats for foreningen Tove! F.eks troligt købt ind og stillet an til musikerne, så det var hyggeligt for dem at ankomme om eftermiddagen. Og i et hele taget har du lagt en stor indsats og været stabil. Og selvom du var ivrig for at vi skulle købe beachflagene, kunne du godt bande over dem når de skulle sættes sammen!  Vi lover dig at sørge for at få flagene op til koncerterne!

Når vi siger Tove må vi også sige Niels, Toves mand. Du har været en enorm stor og vedholdende hjælp og støtte til vores koncerter. Vi kommer til at savne jer begge to!

Held og lykke med jeres nye liv i Nyborg, og så husk selvfølgelig at komme forbi til en koncert indimellem!

Brenderup Højskoles MusikforeningEt billede, der indeholder tekst, grafisk design, fugl, kunst

Automatisk genereret beskrivelse 

https://www.b-h-m.dk/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Kalender
29. 8 - 2024 JazzBand Kolding
20. 9 - 2024 Mex Marimba
5. 10 - 2024 Balstival 3.0
31. 10 - 2024 Spil dansk dag
17. 11 - 2024 Morten Kargaard Septet
15. 12 - 2024 Alberte
24. 1 - 2025 Signe Svendsen Solo
21. 2 - 2025 Hymner og ukrudt
7. 3 - 2025 Karl Kristian
21. 3 - 2025 Indra
24. 3 - 2025 Generalforsamling
4. 4 - 2025 McGoldrick - McCusker - Doyle
25. 4 - 2025 Broget Aften

Nyhedsbrev
Tilmeld dig musikforeningens nyhedsbrev.